Razmišljanja mudrog Senseja

Sensei Borko

Mudri učitelj

Prošlo je vreme samuraja i dvoboja, mnogo toga se promenilo u pristupu veštini i radu škola, kao i samom načinu borenja i učenja. Davno sam pročitao ovu priču, a opet je ostavila toliko jak utisak na mene, da često razmišljam o poruci koju šalje…

Opširnije »
Sensei Borko

Moj učitelj

Kao početniku, moj učitelj Bane bio je oličenje onoga što želim da budem. Bio je snažan, stabilan, smiren, strog, iskren. Nije insistirao da ga oslovljavamo sa sensej već jednostavno sa Bane, često govorio da on nije bolji nego prvi među jednakima, a opet imao je snažan autoritet.

Opširnije »
Sensei Borko

Autopilot

Imao sam tada desetak godina staža u učenju borilačkih veština i majstorsko zvanje u dve veštine. Trenirao sam redovno. Moj tadašnji učitelj nije dolazio redovno na treninge jer je mnogo radio…

Opširnije »
Sensei Borko

Put ljubavi !

Jedna od najvažnijih stvari u životu jeste raditi ono što voliš, bez opterećenja, bez straha od neuspeha. Biti istrajan u tome, želja da stalno učiš i da se usavršavaš i da daš sve od sebe da budeš među najboljima… to je ono što je mene vodilo na putu borilačkih veština.

Opširnije »
Sensei Borko

Učitelj s’razlogom

Čovek iz različitih razloga počne da se bavi borilačkom veštinom i uglavnom se na tom putu trudi da savlada tehnike i poštuje pravila. Neko vremenom odustane, neko je u tome bolji i predaniji, a pojedinci treniraju čitavog života i zavole veštinu.

Opširnije »
Copyright © 2020 Takeda dojo