Svi postovi

Sensei
Sensei Borko

Mudri učitelj

Prošlo je vreme samuraja i dvoboja, mnogo toga se promenilo u pristupu veštini i radu škola, kao i samom načinu borenja i učenja. Davno sam pročitao ovu priču, a opet je ostavila toliko jak utisak na mene, da često razmišljam o poruci koju šalje…

Opširnije »
Kohai
Kohai Jelena

poŠTAPanje

Rad sa štapom iziskuje veću pažnju i koncentraciju nego što sam ja imala tog dana na tom treningu, ali uspela sam da savladam bar neke osnove. U svakom slučaju uživala sam kako učitelji i stariji učenici barataju tom alatkom, kao da je deo ruke, a ne strano telo.

Opširnije »
Sensei
Sensei Borko

Moj učitelj

Kao početniku, moj učitelj Bane bio je oličenje onoga što želim da budem. Bio je snažan, stabilan, smiren, strog, iskren. Nije insistirao da ga oslovljavamo sa sensej već jednostavno sa Bane, često govorio da on nije bolji nego prvi među jednakima, a opet imao je snažan autoritet.

Opširnije »
Sensei
Sensei Borko

Autopilot

Imao sam tada desetak godina staža u učenju borilačkih veština i majstorsko zvanje u dve veštine. Trenirao sam redovno. Moj tadašnji učitelj nije dolazio redovno na treninge jer je mnogo radio…

Opširnije »
Sensei
Sensei Borko

Put ljubavi !

Jedna od najvažnijih stvari u životu jeste raditi ono što voliš, bez opterećenja, bez straha od neuspeha. Biti istrajan u tome, želja da stalno učiš i da se usavršavaš i da daš sve od sebe da budeš među najboljima… to je ono što je mene vodilo na putu borilačkih veština.

Opširnije »
Kohai
Kohai Jelena

Šta želim?

Koliko ste puta u životu radili stvari koje niste želeli? Zato što su drugi to od vas očekivali ili su vas životne situacije naterale na to?

Opširnije »
Copyright © 2020 Takeda dojo