Šta želim?

Koliko ste puta u životu radili stvari koje niste želeli? Zato što su drugi to od vas očekivali ili su vas životne situacije naterale na to?

Kako vreme prolazi shvatam da sam mnogo toga uradila da ne bih razočarala ljude oko sebe, da bih ispunila neke norme koje je ko zna propisao i uvek terala sebe da budem bolja od onog što mogu. Nije to samo do drugih, mi sami sebi stavljamo stege i postavljamo granice, ne pitajući se šta je nama važno i šta bismo voleli.

Sada shvatam da više ne mogu i da je najvažnije da budem dobra sebi i dobra prema sebi. Naučila sam da ne moram posao da završim baš tog trenutka ukoliko mi se ne radi, da jednostavno izađem kad mi se šeta, da igram kad mi se igra. Toliko je jednostavno, zar ne?

Stega imam sve manje i bolje se osećam. Zadovoljna sam što imam snage da prekinem ono što mi se ne sviđa, izađem sa predstave koja nije dobra, kažem u oči ono što mislim.

Priznaću vam, od svih dobra koje sam za sebe uradila, treninzi su nešto najbolje. Mada i tu je bilo otpora, ali onog unutrašnjeg. Šta će reći drugi na to što idem na borilačke veštine sa toliko godina, možda će biti smešno?

Ništa nije ni smešno, ni čudno, niti nemoguće ako ste vi to odlučili i ukoliko vi to želite. Ugodite sebi, oslobodite se stega, nema ničeg lošeg u tome. Šta više, to će vam doneti više dobra nego što mislite da može.

Copyright © 2020 Takeda dojo